specialist in DUURZAME polyurea coating toepassingen.

GRIEN DAS FRIES VOOR GROEN

De Blokhuispoort in Leeuwarden heeft vanaf het begin van de 16e eeuw tot zo'n 10 jaar geleden dienst gedaan als gevangenis. Tegenwoordig wordt de Blokhuispoort gebruikt als cultureel bedrijvencentrum voor commerciële en culturele zaken. Zo heeft onder andere dbieb, de nieuwe hippe bibliotheek van dit centrum, vandaag haar poorten geopend. En wij hebben het modernste stukje van deze bieb mogen voorzien van een coating. Groene coating wel te verstaan!

dbieb verzorgt het openbaar bibliotheekwerk in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. De stichting heeft zes vestigingen maar alleen deze vestiging heeft vanaf heden een heuse Greenroom Arena! We weten nog niet helemaal precies hoe dit in zijn werk gaat maar we hebben begrepen dat het te maken heeft met film workshops voor de jeugd. De KNALGROENE (echt, onze spuiters waren na een paar dagen coaten bijna kleurenblind) kamer dient dus als een soort van 'green screen'. Een effect dat al jaren wordt toegepast in tv en film studio's. Zo staat een weerman vaak niet voor een echte weerkaart, maar voor groen scherm of doek. Door vervolgens in de montage gebruik te maken van een chroma key effect, wordt het groen weggehaald en blijft alleen de persoon over. Zo kan je hele gave special effects uithalen. Wij zijn erg benieuwd naar de projecten die hier uit voort komen!

We hebben dus de afgelopen 2 weken de hele ruimte afgeplakt, afgekit, geplamuurd, geschuurd, geprimerd, groen gecoat en ook nog eens een groene topcoat gegeven die dus dat chroma key effect oplevert. Helemaal super! Mochten we eerdaags meer info hebben over het gebruik van deze green room dan publiceren we dat uiteraard :)

Klik hier voor het hele fotoalbum.


« terug

Kunststof Coatings Nederland
Noordeinde 57 j
2761 BR Zevenhuizen, NL
T. +31 (0) 79 593 12 34
F: +31 (0) 79 593 60 46
E. verkoop@kunststofcoatings.nl

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl