specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

GESCHIEDENIS

Voor het eindexamen marketing van de IVA (te Driebergen) deed Alexander Stolk in 1993 een marktonderzoek naar 2K gespoten kunststof coating systemen op basis van polyurethaan om ze toe te passen als slijtvaste en geluiddempende afwerking van laadvloeren en laadkleppen van vrachtwagens.

KVS
Na zijn eindexamen besloot hij in 1994 om dealer te worden van KVS (Korrossions, Verschleiss und Schutzmaterialien GmbH), uit Waldkraiburg (DE), die het product Havoplast hier al succesvol toepasten in de carosseriën van bedrijven als SPAR,Frischdienst Zentrale en EDEKA.
Deze bedrijven vervoerden dagelijks vele rolcontainers die door de continue bewegingen tijdens het transport een eivormige slijtage veroorzaakten aan de polyester of houten vloeren. Daarnaast veroorzaakten de rolcontainers tijdens het laden en lossen voor veel geluidsoverlast.
Door het aanbrengen van een 5 mm dikke laag gespoten Havoplast werd de slijtage van de vloeren actief tegengegaan én werden de rolgeluiden met circa 25 dB(A) gedempt.
Een andere succesvolle toepassing van Havoplast was het spuiten van de binnenzijde van aluminium kippers en containerbakken waarmee met name zand en grind werd vervoerd.
Hierdoor werd de slijtage drastisch verminderd waardoor de standtijd van de bak en dus de levensduur van het voertuig werd verlengd.

 

    
 


Bayer
In de periode van 1994 tot 1996, hadden we als pionier op het gebied van verwarmd gespoten tweecomponenten reactiecoatings op basis van polyurethaan de beschikking over mobiele, voor die tijd unieke, apparatuur. In samenwerking met Bayer Nederland hebben we destijds het product Baytec mogen verwerken in verschillende projecten zoals de bescherming van betonconstructies in o.a. spoorbrugovergangen van de TGV.

    
 


Rhino Linings
Uiteindelijk was er meer affiniteit met transport en automotive en ontmoette Alexander op de IAA in Hannover het bedrijf Rhino Linings en besloot hier in 1998 dealer van te worden.
Dit Amerikaanse bedrijf had een koud gespoten lage druk 2K polyurethaan systeem wat professioneel werd toegepast als bescherming van de laadruimtes van pick-ups en bestelwagens.
Tot 2002 is Alexander heel actief bezig geweest om deze producten in de markt te zetten, mee te experimenteren en andere innovatieve toepassingen te creëren.
 

    


Kunststof Coatings Nederland
De vraag naar professionele bescherming van voertuigen maar ook vele andere toepassingen groeide en in 2001 werd dan ook Kunststof Coatings Nederland BV (KCN) officieel opgericht.

Turbo Liner
Ondertussen bleek het koude lage druk systeem achterhaald en werd KCN geconfronteerd met het fenomeen polyurea.
In 2003 werd een eigen import opgezet vanuit de USA van de producten van Turbo Liner, op polyurea en polyurethaan gebaseerde hoge druk ‘hotspray’ kunststof coatings.

    
 


Inmiddels heeft KCN ruim 20 jaar ervaring met het verwerking en ontwikkelen van gespoten kunststof coating systemen en beschikt het bedrijf over ruim 1200 m2 bedrijfsruimte voorzien van speciale spuitcabines, gritstraalcabine en werkplaatsen. KCN opereert vandaag de dag als applicateur, trainingscenter, ontwikkelaar en leverancier van gespoten kunststof coatings, spuitapparatuur en aanverwante artikelen op de Europese markt.

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl