specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

450 METER BORSTWERING

Een borstwering is het gedeelte van een (kamer)muur dat zich tussen de vloer en de onderkant van het kozijn bevindt. Dat is precies wat we in dit project hebben voorzien van polyurea kunststof coating. Ca. 450 meter borstwering aan de binnenzijde van een fabriek om meer precies te zijn. 

De ruimte in deze fabriek moet voor een groot deel naadloos moet zijn. Dat is dan dus ook de reden dat de stenen muren tot aan de kozijnen door ons naadloos in de kunststof coating zijn gezet. 
Maar eerst moest alles worden afgeschermd dat niet mocht worden gecoat. Zodoende moesten we een groot gedeelte van de vloer afdekken en ook de ramen boven de borstwering moesten worden bedekt. Maar ook alle kolommen, liggers, buizen en windverbanden hebben we moeten afplakken. Daarnaast zaten er in sommige delen van de muur schuren die we zorgvuldig hebben gedicht en geegaliseerd. En rondom moest er ook een en ander aan afkitwerk gebeuren dus al met al zijn we hier wel een aantal dagen zoet mee geweest. 

Maar daarna konden we de afzuiging uitrollen want er was niet een beetje spuitwerk, nee er was zoals gezegd ongeveer 450 meter spuitwerk. Om een juiste dikte te creëren hebben we alle muren voorzien van drie lagen coating. Na elk segment die drie lagen te hebben gegeven werd er meteen afgeneveld zodat de muren mooi mat werden. Das een stukje fijner aan het oog als een rits glanzende tegels. De video hieronder geeft het goed weer. Dit hebben we zo een aantal dagen volgehouden om vervolgens alles netjes uit te pakken en bij te werken waar nodig. Met een superstrak eindresultaat uiteraard :)

 


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl