specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

AL 25 JAAR HET VOLLEDIGE SPECTRUM

Avantes vierde gisteren hun 25 jarig jubileum. En hoe! De Apeldoornse marktleider in spectrometers onthulde gisteren een blow-up van zo'n high-tech lichtspectrum metertje. En wij mochten helpen deze enorme spectrometer het licht te laten zien. 

Ons dochterbedrijf EPS-Solutions is hét bedrijf voor het snijden van hardschuim. Maar Jules Dock Shaping is hét bedrijf voor het frezen van hardschuim. En dat is dan ook de reden dat zij deze spectrometer vorm hebben kunnen geven uit PIR-schuim. Complexe vormen als deze zijn voor hun aan de orde van de dag.

We hebben het 2 meter lange gevaarte nog even nagelopen en strak getrokken maar daarna konden we toch vrij snel al aan de slag met coaten. We begonnen met een dikke laag grijze polyurea. De binnenzijde met een fijne nevelstructuur en de buitenzijde glad. Die buitenkant hebben we weer helemaal teruggeschuurd zodat deze nog gladder werd en dit proces hebben we nog een keer herhaald.

Daarna was het tijd voor de zwarte topcoat, die door het hierboven genoemde werk, spiegelglad kon worden aangebracht. Nou scheelt het ook wel dat we een collega hebben die bijna 20 jaar bij Mercedes-Benz auto's voorzag van een laagje lak :)

Ook zaten er heel wat losse delen bij die allemaal een andere behandeling nodig hadden aangezien ze onderdeeltjes moesten nabootsen die oorspronkelijk van verschillende materialen zijn gemaakt. Zo zitten er bijvoorbeeld wat metalen elementen in een spectrometer. Om die na te bootsen hebben we met spiegel wrap folie de gecoate onderdelen ingepakt. Andere onderdelen hebben we simpelweg weer een toplaag gegeven.

Al met al is het resultaat spot on! Zeker nadat Jules Dock de puntjes op de i heeft gezet. Want zoals je kan zien in onderstaande video, hebben ze er voor gezorgd dat het net lijkt alsof de spectrometer werkt. Hulde!


Bron hoofdfoto:  Ondernemen055
Bron video: Stichting RTV Apeldoorn 

 

« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl