specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

BLIJ NIJLPAARD

Hoera, het kabinet heeft bekend gemaakt dat dierentuinen weer hun poorten mogen openen onder bepaalde voorwaarden. Daarom is Diergaarde Blijdorp vanaf nu weer open.

Maar in de tijd dat de Rotterdamse dierentuin dicht was, is er niet stilgezeten. Onderhoudswerkzaamheden waren in volle gang. Zo werd KCN ingeschakeld om onderhoud te plegen en een aanpassing te doen aan de omlijsting van de kijkruit bij het verblijf van dwergnijlpaard Evelien.

Het buitenverblijf van de dwergnijlpaarden (tegenwoordig helaas nog maar één) kenmerkt zich door een droog deel en een nat deel. Er is een aantal jaar terug een groot frame gebouwd waardoor je beide terreinen goed kan observeren en dus de nijlpaardjes kan zien lopen én zwemmen. Échter, in het frame is een ruit geplaatst maar die loopt (expres) niet helemaal tot aan de bovenkant van het frame. Mensen konden dus op een richel in het frame gaan staan en zo over het glas bungelen als ze zouden willen. Niet handig want hoe lief nijlpaarden er ook uitzien; het zijn wilde en gevaarlijke dieren. En dan denk je natuurlijk; ja maar welke snuiter probeert er nou bij zo’n dier te komen? Nou, je moet ze de kost geven!

De vraag aan ons was nu om een los opvulstuk te ontwerpen zodat mensen niet meer zo makkelijk op die richel kunnen staan. En dat deden we. Ansich een simpel vulstukje maar wel 5 meter lang én belangrijker nog; in een hele specifieke ronding. Maar met heel fijn meetwerk en goed 3D-designwerk konden we segmenten snijden uit EPS. Deze werden uiteraard geschuurd, geplamuurd en voorzien van kunststof coating. Op locatie hebben we het geheel gemonteerd met twee-componentenkit. En omdat de totale omranding van de kijkruit wel toe was aan onderhoud hebben we deze op locatie gerepareerd met plamuur, bijgeschuurd en het geheel weer voorzien van de, voor de dikhuiden-verblijven karakteristieke, groene kleur in de vorm van een 2K polyester topcoat.

Mocht je Evelien het dwergneilpaard deze zomer willen aanschouwen (tip!) dan kan dat nu weer fris en veilig!


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl