specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

DECOS

Voor onze opdrachtgever Inbo mochten wij de buitengevel coaten van het nieuwe hoofdkantoor van Decos.

De Decos Technology Group heeft haar nieuwe hoofdkantoor op het Noordwijkse Space Businesspark in gebruik genomen. Decos is met haar bijzondere bedrijfsfilosofie koploper in het ongebonden van plaats kunnen werken. De volledig papierloze organisatie maakt het mogelijk om op een geheel nieuwe wijze na te denken over de hedendaagse kantooromgeving. De uitdagende ambitie van de opdrachtgever heeft ertoe geleid dat dit zeer speciale ontwerp het traject van droom tot realisatie heeft voltooid. “Het belangrijkste is dat ons kantoor een inspirerende en innovatieve ontmoetingsplaats is” aldus Decos-directeur Paul Veger.

Een inspirerende werkomgeving is het nieuwe hoofdkantoor van het Noordwijkse softwarebedrijf zeker. Het heeft schuine wanden, een opvallende ijs blauwe huid en doorlopende raamstroken. Binnen bevinden zich grote werkvloeren met open vides aan de binnengevels, inspirerende vergaderzalenwaaronder een innovatieve brainstormruimte en ruimtes voor staand vergaderen – en een coffeecorner. “Ons kantoor is zo echt een ontmoetingsplaats, waar onze medewerkers naar eigen keuze komen om collega’s te ontmoeten en ideeën uit te wisselen” licht de heer Veger toe.

Het voorstel van Jeroen Simons van Inbo was om het hoofdkantoor van softwarebedrijf Decos de impact te geven van een ingeslagen meteoriet op een Nederlands bedrijventerrein. Het plan werd gekozen als winnend plan in een besloten competitie tussen een aantal vooraanstaande architectenbureaus. De inspiratie voor het ontwerpconcept werd in de directe context gevonden. Het gebouw ligt op het Space Business Park te Noordwijk naast ESTEC. Naast allerlei disciplines wordt hier De bevlogenheid van de opdrachtgever wordt geïllustreerd door zijn ambities om zich hiermee te willen associëren. “Het is een tastbaar icoon voor de ontastbare digitale technologie van Decos, een bedrijf dat zich begeeft op het vlak van bits en bytes,” aldus architect Saxon-Lear Duckworth.

De futuristische vorm van het gebouw is mogelijk, doordat Decos volledig via het ‘nieuwe werken’ werkt: alle processen en administratie zijn volledig digitaal, waardoor er geen kasten en opslagruimtes nodig zijn. Dit nieuwe werken gebeurt bij Decos heel natuurlijk, omdat zij hun eigen technologie gebruiken. Alle administratie is online en het grootste gedeelte van de werkplekken zijn flexplekken, waar medewerkers inloggen met hun laptops. “Als mensen ongebonden van plaats kunnen werken, leidt dit tot andersoortige gebouwen, kantoren worden meer werkplaatsen” volgens architect Jeroen Simons. “Ik ben enorm onder de indruk hoe de architect, de bouwers en interieurarchitect Ellis Kamerling mijn droom van een bijzondere werkomgeving zo goed hebben weten te realiseren,” aldus Paul Veger. “Het is bovendien ontzettend fijn, dat ons kantoor nu naadloos past bij onze bedrijfscultuur, die wordt gekenmerkt door vertrouwen en transparantie, enthousiasme en creativiteit. Dat komt in dit pand op ultieme wijze tot uiting. Ik ben ervan overtuigd dat dit gebouw voor ons allemaal een enorme inspiratiebron zal zijn!”


« Terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl