specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

EEN CULTUURHISTORISCH PIEREBAD

Voor 700 plekken in Amsterdam ontwierp architect Aldo van Eyck een diversiteit aan speelplaatsen. Ze vormen een fysieke vertaling van Van Eycks theorieën over ruimte en plek. Van alle speelplaatsen waren er in 2001 nog slechts 90 over, deze zijn bestempeld als cultuurhistorische monumenten. Zo ook het pierebad in het Oosterpark. 

In het bad is vorig jaar een universeel object geplaatst dat zich qua vorm en schaal voegt naar het oorspronkelijke ontwerp en tegelijkertijd past in een nieuwe tijdgeest. Zoals bij Van Eyck geen figuratieve vormen, maar een element dat open laat op welke wijze het kan worden gebruikt. Mogelijkheden voor klimmen, glijden en rennen zijn verenigd in een sculpturale platte ‘luchtbel’ die boven het water uitsteekt.

Helaas bleek dit gave nieuwe object in dit historische pierenbad ietwat onveilig. Het was namelijk iets te glad uitgevoerd. Maar nu is het dus aan ons de taak om een anti-slip coating aan te brengen zodat er wat minder snel op uitgegleden wordt. We hebben dus een tent gebouwd en zijn nu bezig met ontvetten en voorbereiden, daarna wordt er een aantal milimeter duurzame polyurea opgespoten en dan lakken we het weer mooi wit af met een topcoat.

Binnenkort is het pierenbad dus weer open en kan er van de zomer flink gebruik worden gemaakt van het pierenbad én het vers gecoate speelobject!


« terug

Kunststof Coatings Nederland
Noordeinde 57 j
2761 BR Zevenhuizen, NL
T. +31 (0) 79 593 12 34
F: +31 (0) 79 593 60 46
E. verkoop@kunststofcoatings.nl

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl