specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

EEN FRISSE DUIK

Divearound is dé professionele duikschool van Drenthe. Of je nou al eeuwen duikt of dat je je beginnerscursus nog moet doen, het maakt ze niet uit. Ze doen zelfs aan 'Auto te Water'-trainingen! Dat laatste deden ze nu altijd elders maar sinds kort hebben ze er door  Buwatec een speciale silo voor laten bouwen in Dwingeloo. Maarja, dan ben je er nog niet, dan moet het nog waterdicht gemaakt worden.

Met een diameter van zo’n 14 meter en een hoogte van bijna 3 meter hadden we een mooie klus voor de boeg. We begonnen met het bedekken van de bodem met een dikke laag bitumen. Ook de wanden hadden behoefte aan voorbewerking. Alles moest worden afgekit met een 2K-kit en dichtgesmeerd met 2K-plamuur. Daarna begonnen we met de coating. We gebruikten voor de eerste lagen een speciale coating die nog tot 7 keer z’n eigen volume expandeert! Zowel de bitumen als de Expandable Polyurea zorgen voor een basis die perfect is om iets waterproof te krijgen. Om het totaal helemaal waterdicht en naadloos in te pakken, spoten we zowel de zijkanten als de bodem in met een andere coating, een witte hotspray polyurea die die zowel stevig als flexibel is. Door deze twee verschillende polyurea systemen in een mooie egale dikte aan te brengen zal hier niets meer doorheen kunnen komen! Als finishing touch moest er alleen nog een blauwe laklaag voor de zichtbaarheid van de duikers worden aangebracht. En zo geschiedde het. 

Je kan je voorstellen dat onze coaters in dit snikhete weer en in die dikke spuitpakken achteraf wel toe ware aan een frisse duik ;)


« terug

Kunststof Coatings Nederland
Noordeinde 57 j
2761 BR Zevenhuizen, NL
T. +31 (0) 79 593 12 34
F: +31 (0) 79 593 60 46
E. verkoop@kunststofcoatings.nl

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl