specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

FLINKE DUMPWAGENS FLINKE BRANDSTOFTANKS

We voorzien een hoop industriële objecten van een kunststof coating. Vaak zijn dat dingen die intensief worden gebruikt, niet mogen slijten, niet mogen gaan lekken, te maken hebben met chemicaliën, die extreme temperatuurverschillen moeten weerstaan, tegen een stootje moeten kunnen en ga zo maar door. Deze flinke jongens horen duidelijk ook bij de categorie industriële objecten.

Er zit een hele andere reden achter waarom wij het leuk vinden om dit soort objecten te behandelen als bij iets wat estetisch gebruikt gaat worden zoals bijvoorbeeld designer meubilair. Daarbij proberen we de beschermende laag zo mooi mogelijk te maken en is vaak de topcoat van groot belang.

Bij industriele objecten is dat totaal niet boeiend. Daar zit een vele malen meer functionele reden achter. De soort beschermlaag krijgt hierbij voorrang én het afplakwerk. Bij elke soort industrie zijn er namelijk (machine)onderdelen, gereedschappen of hulpstukken die een specifiek doel hebben. En daarom kun je niet zomaar alles in de coating baggeren. De laagdikte is belangrijk omdat het goed moet beschermen maar het onderdeel moet wel nog steeds op zn plek passen. Daarnaast zitten er vaak allerhande ingangen, overgangen, schroefdraden, aparte onderdelen en apendixen aan een object die niet mogen worden voorzien van coating. Naast het coaten zelf is het het afplakken van een object dus echt een vak apart. Zie onderstaande foto's voor bepaalde details.

Daarnaast vonden we het leuk om te laten zien waar de brandstoftanks, die we laatst hebben uitgeleverd, uiteindelijk in gaan. Een dumper truck van 80 ton! Nie mals of wa?

 


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl