specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

GELE GEVEL

Liesbos Projects vroeg ons gevelelementen te vervaardigen uit een EPS/Polyurea systeem voor een nieuw te realiseren aanbouw voor Kunststof Plus te Zoetermeer. Dit alles conform een bijzonder elementair design, met een oppervlak van ca. 200 m2. 

De elementen werden door ons dochterbedrijf EPS-Solutions op maat vervaardigd uit stevig EPS 250 materiaal. Eerst met onze hotwire snijmachine en daarna met de hand aan elkaar bevestigd en afgewerkt met speciale lijm, plamuur en flink wat schuurwerk. 

De elementen werden daarna voorzien van een hechtprimer en vervolgens in onze spuitcabines behandeld met een dikke laag polyurea kunststof coating met nevelstructuur (stuclook). We gebruikten hiervoor een hybride polyurea systeem van Tecnopol.

Als laatste werden de elementen afgelakt in 3 verschillende kleuren (geel, grijs en lichtgrijs) met een topcoat van hoge kwaliteit.

De elementen werden naar locatie in Zoetermeer vervoerd en aldaar door de aannemer gemonteerd en bevestigd middels een polymeerlijmkit. Zoals je kan zien op de foto zijn alle gele segmenten horizontaal bevestigd aan de gevel en de grijze segmenten verticaal gebruikt als kolommen. Opvallend maar strak en modern.


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl