specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

JURRASIC POLYUREA

De herfstvakantie is begonnen! En hoe?! Want DierenPark Amersfoort heeft hun Dinobos weer opengegooid voor een avontuur dat je (klein)kinderen of neefjes of nichtjes niet snel zullen vergeten. Alleen in de herfstvakantie kun je deelnemen aan de DinoAdventures. In de opgraaftent, waar 'dino-opgravingen' plaatsvinden, vertelt de Dinoranger de ins en outs van dit tijdreisavontuur. 

Voordat de herfstvakantie begon, heeft het dierenpark het Dinobos en opgraaftent weer opgefrist en klaargemaakt voor dit avontuur. Zo mochten wij als Kunststof Coatings Nederland een tweetal skeletten voorzien van gespoten kunststof want je kunt je voorstellen dat deze 'botten' bij elke 'opgraafsessie' door meerdere enthousiaste kinderen flink blootgesteld worden aan slijtage.

Het fossiel van de Stegosaurus (die met die stekels) was al een tijdje in 'omloop'. We hebben deze dus eerst helemaal moeten gritstralen en vervolgens gerepareerd met kit en plamuur. Daarna hebben we hem ingesmeerd met een PU-primerlaag en voorzien van een slijtvaste en waterdichte polyurea kunststof coating van ongeveer 2 millimeter dik in de kleur zwart. Dit gevaarte van zo'n 6 meter ligt nu dus weer onder de grond in de opgraaftent om 'herontdekt' te worden.

De schedel en de ribben van de Triceratops (die met die 3 hoorns) is gemaakt van EPS (hard piepschuim). Het schuim hebben we dichtgezet met een polyurethaan en vervolgens voorzien van een harde laag kunststof coating van ongeveer 2 á 3 mm. We hebben deze ook nog wit afgelakt om verkleuring tegen te gaan. Maar waar deze botten voor gebruikt worden is ons niet helemaal duidelijk. Om daar achter te komen moet je toch echt DierenPark Amersfoort bezoeken. En waarom ook niet? Het park is namelijk door de ANWB verkozen tot leukste uitje van 2022!

Hier vind je meer informatie over het vernieuwde Dinobos:  https://dierenparkamersfoort.nl/dinobos
En hier over de DinoAdventures:  https://dierenparkamersfoort.nl/dinoadventures/


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl