specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

KIPPEN OF KIEPEN

Hoe noemt u dat? Een kipper of een kieper? Of gewoon een kiepwagen. Of misschien zelfs dump truck? 
Hoe je deze voertuigen ook noemt, we behandelen ze al sinds jaar en dag met onze extreem slijtvaste gespoten coatings. De laatste jaren was het af en aan maar gek genoeg loopt het dit jaar weer storm. Wat de reden daarvoor ook mag zijn, het is voor ons reden om er een berichtje aan te wijden.

Om niet continu alle synoniemen op te hoeven noemen, gaan we in dit artikeltje voor het woord kipper. 

Je kunt je voorstellen dat een kipper behandeling even wat anders betreft als voor onze andere automotive toepassingen. Een kipper krijgt namelijk zoveel te verduren, daar kan een kunststof laag van max. 3 mm (zoals we bij pick-ups, bestelwagens en carrosseriën doen) niet tegen op. Bij een kipper gaan we dus al snel naar de 8 tot 12 mm. 

Dit doen we door de laadbak eerst grondig te stralen (de bakken zijn meestal van staal), daarna brengen we een primerlaag aan en vervolgens gaan we over tot het kunststof coaten. Dit gebeurt per laag met een soort van kruislingse techniek. Hieronder in de video zie je hoe we een laag aanbrengen op de vloer met zo'n kruislingse handeling. Dit doen we dan net zo lang tot we de gewenste dikte hebben verkregen.
En hetzelfde voor de wanden. De hoogte van het te behandelen oppervlak ligt helemaal aan wat en hoeveel de klant er mee vervoerd. Als de klant bijvoorbeeld aarde vervoerd kan dit nog wel eens aan de bak blijven plakken. Coating zorgt naast slijtvastheid ook voor een anti-plak laag. Maar uiteraard is de vloer het belangrijkste in verband met het schuiven van de lading bij het kippen... of kiepen.

 


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl