specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

KUNST MET EEN GROTE M

We hebben al een hoop werken mogen conserveren/preserveren voor kunstenaars. En meestal gaat het dan om een gespoten kunststof coating afgelakt met een topcoat. Maar bij dit kunstwerk zit er ook nog een soort, tja, paneerlaag tussen!
 
Marijke Meijers, die het sculptuur ontwierp had een hele uitgesproken visie over de uitwerking er van. Zo werkte ze het kunstwerk, samen met haar man, kundig uit hout en metaal. Een strak resultaat. Maar toen moest het ook worden geconserveerd zodat het de tand des tijds zou kunnen doorstaan. Hoe? Die keuze is voor ons niet moeilijk. Daar gebruiken we namelijk een van onze polyurethaan primers voor in combinatie met een polyurea hotspray coating. Op die manier krijg je een vochtdicht maar ook naadloos geheel om de vorm zo eenvormig mogelijk te houden. 
 
Meijers wilde een grove structuur. Normaliter realiseren we dat via een nevelproces waarbij we kleine druppeltjes coating in de lucht spuiten zodat het als een nevel neerdaalt op het object. Maar de kunstenaar wilde iets specifiekers. Namelijk een échte grove zandstructuur. Dus gingen we de uitdaging aan met behulp van een speciaal soort zand en kleefstof waar we het hele kunstwerk mee hebben bedekt. Tussen deze 'paneerlaag' hebben we het sculptuur op kleur gebracht. Een keer voor dat we gingen paneren en een keer erna.
 
Het beeld, wat de letter M voor moet stellen is gemaakt voor dochter en schoonzoon en als huwelijkscadeau aangeboden. De M staat voor de beginletter van beider achternamen. De linkerkant met de ronding is de beginpoot van de letter. De rechterkant loop uit in een vleugel van een vogel. Omgekeerd is het beeld een pi-teken, dat staat voor oneindige liefde.
 

« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl