specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

LEGERGROEN

Vorig jaar december hebben we gezwoegd om de laatste hand te leggen (het kunststof coaten) aan onderdelen van de ANACONDA. De, door DMV ontwikkelde, monsterlijk robuuste terreinwagen was geheel op maat ontworpen en gebouwd volgens de gewenste specificaties van het Ministerie van Defensie. Het was de eerste en enige in zijn soort.

Nu, bijna een jaar verder, heeft DMV (wat onderdeel is van DEBA Bedrijfswagens) duidelijk níet stilgezeten. Tijdens de NEDS in Rotterdam werden gisteren de twee nieuwste telgen uit de Anaconda familie gepresenteerd. De Anaconda AAT (Anti Armour Troop) en het prototype van de Anaconda GWT (Gewondentransport).

De eerst Anaconda AAT werd tevens door Dutch Military Vehicles ceremonieel overgedragen aan vice-admiraal Arie-Jan de Waard (Directeur DMO). Dhr. De Waard heeft deze direct overgedragen aan de brigadegeneraal der Korps Mariniers Jeff Mac Mootry. Voor het einde van dit jaar worden 14 Anaconda’s AAT overgedragen aan het Ministerie van Defensie waar ze vanaf begin 2020 ingezet zullen worden bij het 14de Combat Support Squadron van het Korps Mariniers.

Wederom mag KCN alle carrosserie-, vloer- en dashboarddelen voorzien van een extreem slijtvaste polyurea coating en een camouflerende topcoat. Ditmaal in donkergroen (de eerste Anaconda had een zandkleur i.v.m. het inzetten in het Caribisch gebied). Dat heeft een hoop voeten in de aarde want we moeten zo'n 75 onderdelen per voertuig behandelen. Al die onderdelen moeten dus vakkundig worden gestraald of geschuurd, worden afgeplakt, voorzien van een primer, 2 x worden gecoat en een keer worden gespoten met een laklaag. Een prima pantser dus!

Voor ons is het duidelijk dat DMV zich heeft overtroffen met deze modulaire legervoertuigen en dat Defensie wederom trots mag zijn op het eindresultaat.

Lees meer op de nieuwe website van DMV (Dutch Militairy Vehicles).

 


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl