specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

LETS START AGAIN

ARCHITECTUUR | Kunstenaar en architect John Körmeling is het niet eens met hoe het uiterlijk van het VDMA gebouw in Eindhoven is veranderd. Daarom realiseerde hij het project 'Let's start again'.

Körmeling in een interview met E52: "Vroeger zaten daar hele mooie open ramen in. Die zijn inmiddels vervangen met dikke plastic kozijnen. Resultaat; er is bijna geen raam meer open. Slechts een muur met een paar gaatjes erin. Dat wil ik herstellen. Al snel kwam ik bij een licht metalen kozijn uit: veel dunner, meer glas en dus meer lichtinval. Zoals dat vroeger vaak terugkwam in Nederlandse architectuur. Ik wilde meer van de binnenkant met de buitenwereld verbinden. Dat gebeurt steeds minder. De plastic kozijnen zijn er destijds ingezet om beter te kunnen isoleren. Dat hoeft nu niet meer. Het stalen kozijn is van een laag rubber voorzien. Met de technieken van nu hoeven we niet meer zo voorzichtig te zijn in onze ontwerpen."

Kunststof Coatings Nederland mocht deze eigengereide held helpen met zijn protest-kunst door de kunststof laag aan te brengen ter bescherming en isolatie.


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl