specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

LUIFEL INFINITY GEBOUW

We hebben de coating mogen verzorgen van de nieuwe entree van het Infinity gebouw te Amsterdam (ook wel de Klapschaats of de Kruimeldief genoemd).

Omdat wij verder niets toe te voegen hebben op het nieuwsbericht dat verscheen op het blog van  Adviesgroep BouAdzullen we het hieronder simpelweg nogmaals publiceren:

"Begin juni is de nieuwe entree van gebouw Infinity (voormalig ING House) aan de Amstelveenseweg te Amsterdam in gebruik genomen. De entree, ontworpen door  MVSA Architects, is een complex bouwwerk. De uitdaging zat in de overgang van de poten van de luifel die in een vloeiende beweging overlopen in het horizontale vlak. De verdraaiingen in twee richtingen konden, in de standaard materialen als aluminium gevelbeplating of gevelstucwerk, niet of kwalitatiefonvoldoende uitgevoerd worden.

Uiteindelijk is in overleg met aannemer  BAM HABO bv besloten om de luifel volledig in hout uit te voeren en vervolgens met een polyurea coating af te werken. Deze coating is extreem sterk en flexibel waardoor zelfs in de zwarte kleur garanties afgegeven konden worden op de afwerking. De coating wordt tegenwoordig op vele verschillende vlakken toegepast, zoals buitengevels, straatmeubilair en laadbakken van vrachtwagens.

Met de realisatie heeft het gebouw Infinity een entree die het gebouw eer aan doet."


« Terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl