specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

OP EXPEDITIE

Met gevaar voor eigen leven vertrok een delegatie van vier van onze beste mannen naar de Afrikaanse savanne. Omringt door krokodillen, struisvogels, hyena's en gieren kwam onze groep aan op de plaats van bestemming: het rijk der giraffen. Hier stond ze een avontuur te wachten die het thuisfront nog lang aan de keukentafel zou gaan aanhoren.

Grapje natuurlijk, maar we moeten wel zeggen dat  Blijdorp zo mooi is, dat je je af en toe echt even in de Aziatische, Europese, Zuid-Amerikaanse, Australische, en in ons geval, Afrikaanse wildernis waant. Maar eenieder die de Rotterdamse Zoo wel eens bezocht heeft, kan hierover meepraten.

We hebben ondertussen wel meer klusjes mogen doen voor Blijdorp, maar dit is wel weer een mooie rariteit die het benoemen waard is.
Op het savannegebied staan grote parasols (of parasollen?) die als schaduwplek dienen voor de dieren. Zo ook bij het buitenverblijf van de koedoes, die ze delen met de giraffen. De parasols zijn bedekt met een soort riet. Past natuurlijk heel mooi in het plaatje maar wat blijkt nou, bij de giraffen wordt de parasol continu kaal geknaagd! Er werd dus een alternatief bedacht: 'underlayment' plaatmateriaal met een slijtvaste Polyurea coating en een bruine PU-topcoat.

En zo geschiedde het, we gingen met ons hele hebben en houden richting 010 om zo'n parasol te voorzien van een verduurzamende laag kunststof. Zoals je op de foto's kunt zien moesten we eerst een en ander voorbereiden. Er werd een steiger gebouwd, er werden harnassen aangemeten en er werd een afscherming geplaatst waar nodig. Daarna begonnen we met schuren van het plaatmateriaal en kitten van naden en kieren en vervolgens het aanbrengen van een laag primer. De volgende dag werd er ca. 3 mm Polyurea hotspray aangebracht in verschillende lagen. Nog niet eens zo makkelijk als je zou denken want de 40 vierkante meter heeft een helling die ook nog eens behoorlijk glad is. Maar dat mocht de pret niet drukken! Wel voor de giraffen daarentegen, want die moeten er naar verluid niets meer van hebben...

PS: Tijdens ons verblijf in Blijdorp zagen we dat ze deze zomer  een nieuw Himalaya gebied hebben geopend. Misschien de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen ;)


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl