specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

OP ROLLETJES

De as van een aardappelrooier. Ik ben het met je eens: dat klinkt niet echt bijzonder. Dat is het ook niet perse. Maar toch is het een mooi voorbeeld van een simpel object waar net iets meer bij komt kijken dan je in eerste instantie verwacht.

De as ansich is niet zo spannend. Dat is een stalen rol van een aantal meter. Niets meer niets minder. Deze hebben we netjes rondom gezandstraald en handmatig voorzien van een hechtprimer. So far, so good!

Maar de bedoeling was om er een kunststof slijtlaag op aan te brengen zodat de rol weer een tijd mee kan. Én die laag moet er voor zorgen dat niet continu alle aarde aan de rol blijft plakken. Zo'n stalen oppervlak is namelijk onder een microscoop grover dan je zou verwachten en daardoor blijven grond en vuiligheid hier flink aan vastzitten. 

Hoedanook; hoe krijg je zo'n rol enigszins egaal voorzien van een kunststof laag?
Voor dat soort doeleinden hebben we dus een set-up verzonnen met een motorgestuurd rolmechaniek. Geen hogere wetenschap maar wel grappig om te zien dat we voor zo'n simpel object toch iets meer uit de kast moeten halen als anders. Hieronder een video van hoe de eerste lagen aangebracht worden op de as met behulp van dit systeem op rolletjes.
 

 


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl