specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

ROCK ON

Wij kregen laatst een foto onder ogen van een leuk klein project waar we zo'n 4 jaar geleden aan mee mochten helpen. We vonden het zo leuk om weer te zien dat we het toch even moesten delen.

Toen we de aanvraag kregen dachten we in eerste instantie ook; 'Wat is het?!' Maar wat designer Beatriz Pero Giannini hier heeft ontworpen is wel heel erg tof als je ziet wat het is. Namelijk een wipwap ten behoeve van Amsterdammertjes! Een metalen dop met twee zitjes die je over over zo'n bekend Amsterdamse paaltje kan schuiven om deze te veranderen in een speeltuig. Een wipwap!

Het project waar Beatrix destijds mee bezig was, was een onderzoek naar hoe mensen zich gedragen en met elkaar omgaan in stedelijke ruimtes in deze tijd van steeds toenemende angst voor anderen. Door de design objecten te combineren met de archetypisch Nederlandse Amsterdammertjes, is het de bedoeling om de paaltjes opnieuw toe te eigenen om positieve vluchtige ontmoetingen tussen vreemden te genereren en om vertrouwen en een gevoel van verbondenheid te kweken. Een nobele zaak dus. Meer info over het project kun je vinden op Beatrix haar website www.llaqtadesign.com

Dit is natuurlijk enkel het prototype. Maar het moest wel heeel strak worden. En dat hebben we geweten. Het voorbewerken en het kunststof coaten waren het probleem nog niet, maar het strak schuren van de coating... Zelfs na de eerste lakbeurt moesten we opnieuw schuren, zo strak wilden we het hebben! Maar het resultaat mocht er wezen en Beatrix had een geslaagde expositie. Laten we hopen dat we deze ludieke designvoorwerpen ooit in het echt mogen tegenkomen :)


« terug

Kunststof Coatings Nederland
Noordeinde 57 j
2761 BR Zevenhuizen, NL
T. +31 (0) 79 593 12 34
F: +31 (0) 79 593 60 46
E. verkoop@kunststofcoatings.nl

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl