specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

SPEELROTS OOSTERPARK

Voor 700 plekken in Amsterdam ontwierp architect  Aldo van Eyck een diversiteit aan speelplaatsen. Ze vormen een fysieke vertaling van Van Eycks theorieën over ruimte en plek. Van alle speelplaatsen waren er in 2001 nog slechts 90 over, deze zijn bestempeld als cultuurhistorische monumenten. Zo ook het pierebad in het Oosterpark. 

In het bad is een universeel object geplaatst dat zich qua vorm en schaal voegt naar het oorspronkelijke ontwerp en tegelijkertijd past in een nieuwe tijdgeest. Zoals bij Van Eyck geen figuratieve vormen, maar een element dat open laat op welke wijze het kan worden gebruikt. Mogelijkheden voor klimmen, glijden en rennen zijn verenigd in een sculpturale platte ‘luchtbel’ die boven het water uitsteekt.

Helaas bleek dit object in dit historische pierenbad ietwat onveilig. Het was namelijk iets te glad uitgevoerd. Maar nu was het dus aan ons de taak om een anti-slip coating aan te brengen zodat er wat minder snel op uitgegleden wordt. Een aantal milimeter duurzame polyurea hebben we aangebracht en afgelakt in een mooie witte topcoat!


« Terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl