specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

TURN UP THE VOLUME

We hadden al een collectie mooie polyurea coatings met verschillende eigenschappen die een hoop toepassingen konden bedienen maar nu we ook Nederlands distributeur zijn van Tecnopol zijn er alleen maar bijzondere coatings bijgekomen. Zo ook deze 'expanderende' polyurea.

Het betreft hier de TECNOCOAT P2049-EX. Een opschuimend 2-componenten gespoten oplosmiddelvrij kunststof coating systeem op basis van een pure aromatische polyurea. Technocoat P-2049 EX vormt een thermisch isolerende beschermlaag welke 3 tot 5 keer in volume toeneemt, bestaat uit 100% vaste stof en wordt met name toegepast als (basis voor) een waterdicht membraan op bijvoorbeeld daken of dekken.

In landen als Frankrijk, Spanje, Griekenland en Italië heeft men nog wel eens last van hagelbuien waar hagelstenen zo groot als golfballen schade kunnen berokkenen aan daken e.d. Daar is deze kunststof coating voor ontwikkelt (naast het waterproof maken van daken) maar de toepassingen zijn natuurlijk ongekend aangezien het ook isolerend en schok- en geluidsabsorberend werkt. Dus in de bouw en de akoestische industrie zal er zeker ook mee gewerkt kunnen worden. Zeker als we er nog een laag van onze andere coatings overheen zetten zodat je een meerlaags systeem krijgt wat zo goed als onverwoestbaar is.

Het is een écht nieuw product dus we zijn heel blij dat we er hier mee aan de slag mogen! We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en de toepassingen. Mocht u in de tussentijd nou interesse hebben in dit bijzondere goedje? Laat ons dan weten wat u ermee van plan bent en dan sturen wij een proefstukje toe.


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl