specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

VEELZIJDIG

Containers, ze passeren de revu hier bij KCN met een redelijke frequentie. De ene keer voorzien we een vloertje van gespoten kunststof, de andere keer behandelen we enkel het dak. Dan weer spuit je de gehele binnenzijde en dan weer wilt de klant de gehele buitenzijde gecoat hebben. En soms behandel je simpelweg álle zijden, binnen én buiten.

Wat dat betreft zijn containers gewoon letterlijk én figuurlijk veelzijdig. Het zijn dan ook ruimtes die je zelf kan invullen. De ene gebruikt het als opslagplek, de ander maakt er een kantoor van. We hebben zelfs wel eens containers voorzien van coating die dienst gingen doen als cellen in een gevangenis! 

Wat de toepassing ook is, sommige containers vragen om net iets meer duurzaamheid als 'sec' de metalen vorm. Zo bouwen sommige containerbouwers en betimmerexperts een vloer in of zelfs een hele inrichting. Wij kitten die dan weer helemaal naadloos af en behandelen deze dan met onze gespoten polyurea. Achteraf rollen we dan vaak een topcoat en je hebt een piekfijne basis voor... whatever!

De buitenzijde is weer een ander verhaal. Dit hoeft natuurlijk lang niet altijd te worden voorzien van een kunststof coating zoals de onze. Het ligt er dus helemaal aan onder welke condities deze wordt ingezet. Komt de container bijvoorbeeld bij de zee te staan of zelfs 'offshore' dan wil je niet dat het staal wordt aangetast door water, zand en zout. Maar er zijn ook legio andere barre omgevingen te bedenken waarbij je je container wilt voorzien van een slijtlaag waardoor de leeftijd aanzienlijk wordt verlengd. 

Hoe het ook zij. We kunnen alle zijden, binnen en buiten voorzien van een duurzame laag polyurea coating. We hebben onlangs deze 20 foot container (2500 x 6000 x 2250 mm) mogen uitleveren en daar hebben we een kleine video van gemaakt. Althans, alleen van het coatwerk (hotspray) aan de buitenzijde. De voorbehandeling (schuren) en het nawerk (topcoaten) staat niet op de film. Maar dan heb je een beetje een idee :)


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl