specialist in duurzame polyurea coating toepassingen.

VOGELROCK

Voor een volière hebben we verschillende 3Deco wandelementen vervaardigd. Onze afdeling EPS-Solutions heeft op de hotwire-bank EPS250 panelen op maat gesneden welke ze vervolgens met speciale brandertjes voorzagen van een 'rots structuur' op basis van foto's van de natuurlijke habitat van de vogels die in de volières komen te zitten. Ook zijn er gaten in de wanden gesneden waar uiteindelijk de vogels van de buitenvluchten naar de binnenverblijven kunnen vliegen. En als extraatje zijn er losse 'stenen' uit EPS gevormd waar voer op kan worden gelegd.

Uiteraard moest het geheel worden verduurzaamd met een kunststof coating systeem omdat de wanden zowel binnen als buiten worden gemonteerd maar ook omdat het EPS (piepschuim) eventueel  kapot kan worden gemaakt door de vogels zelf. Met een goede primer hebben we het EPS 'dicht gezet' en daarna hebben we het geschuurd om ze vervolgens te voorzien van een polyurea hotspray systeem van Tecnopol. Waterdicht en hufterproof... eh vogelproof!

De eigenaar van de volière heeft daarna de wanden voorzien van een likje verf en een schuursessie om er een natuurlijk geheel van te maken.
Ondertussen zijn ze al gemonteerd en vliegen de tropische beo's en bruinstaart minla's uitgelaten door de verblijven.


« terug

©2015: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl